Spring naar content

UNILATERAAL TRAINEN EN DE VOORDELEN HIERVAN.

Unilateraal trainen en de voordelen hiervan:

Wil je je training naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan eens unilateraal trainen! Deze trainingsmethode biedt talloze voordelen, waaronder blessurepreventie. Door elke zijde van je lichaam afzonderlijk te belasten, verbeter je stabiliteit en evenwicht, en pak je onevenwichtigheden in spierkracht en flexibiliteit aan. Dit vermindert het risico op blessures en voorkomt overbelasting van gewrichten.

Maar dat is niet alles. Unilateraal trainen draagt ook bij aan duurzaamheid in je trainingsroutine. Door unilaterale oefeningen toe te voegen, dagen ze je spieren op nieuwe manieren uit en maken ze sterker. Zo boek je voortdurend fysieke vooruitgang en vermijd je het beruchte trainingsplateau. Bovendien houdt de afwisseling tussen bilaterale en unilaterale oefeningen je training leuk en interessant, zodat je gemotiveerd blijft om regelmatig te blijven trainen.

En er is meer. Unilateraal trainen kan je fysieke prestaties aanzienlijk verbeteren. Door te werken aan de symmetrie en kracht van afzonderlijke ledematen vergroot je je totale lichaamskracht. Dit is vooral gunstig voor sporters en atleten die vaak asymmetrieën ontwikkelen door het gebruik van hun dominante hand of been. Met unilaterale training kun je deze onevenwichtigheden corrigeren en je vermogen verbeteren om krachtig en efficiënt te bewegen, met als resultaat betere sportprestaties.

Kortom, unilateraal trainen is een waardevolle toevoeging aan je trainingsroutine. Het helpt blessures voorkomen, voegt duurzaamheid toe door variatie en uitdaging, en verbetert je fysieke prestaties door het aanpakken van asymmetrieën en het vergroten van je totale lichaamskracht. We raden je aan om met een professional samen te werken om een persoonlijk trainingsprogramma op te stellen dat unilaterale oefeningen omvat en past bij jouw specifieke doelen en behoeften.

We gebruiken heel veel unilaterale bewegingen wanneer wij mensen trainen middels personal training en in de reguliere lessen. We krijgen veel de vraag: “Wat is unilateraal trainen dan?”.
Korte versie: Unilateraal trainen is trainen op een been of een arm.

 

Voor de gemotiveerde en betrokken client hebben we hier wat informatie over waar je nog meer info kan vinden over deze manier van trainen.

– Boek: “New Functional Training For Sports”
– Podcast: “Bilateral Training Is Dead, Unilateral Training is King”
-Youtube video: New Functional Training For Sports 

Alles is in het Engels en we raden jullie tevens aan naar alle andere posts en video’s te kijken op het YouTube kanaal van BredaSC (bijvoorbeeld de warming up en cooling down van krachttraining), waar je verschillende unilaterale bewegingen kan zien.