Spring naar content

KNOWLEDGE BOMBS VOOR COACHES

Niet alleen maar onze leden, maar ook andere coaches van andere gyms abonneren zich steeds vaker op de BredaSC-nieuwsbrief. Via mailtjes, DM’s en appjes wordt wel eens gevraagd naar onze manier van trainen en coachen, meestal verwijzen wij dan naar podcasts, boeken of websites. Maar soms willen die coaches wat meer achtergrond of voorbeelden waar ze zelf in kunnen duiken qua stof.

Wij hebben een specifieke manier van werken.

Boek: “New Functional Training For Sport”
Unilateraal trainen en trainen voor performance doen wij graag, de methoden van Michael Boyle hanteren wij inmiddels al jaren. In zijn boek “New Functional Training For Sports” kan je hier alles over lezen.
(We hebben tevens een podcast waar hij te gast was, welke we aanraden.)

Seminar: Certified Functional Strength Coach
Kevin Carr kwam in 2019 bij BredaSC langs om de “Certified Functional Strength Coach – level 1”-opleiding te geven. Dit is min of meer het praktische deel van het boek “New Functional Training For Sports”.

Boek: “Functional Training Anatomy”
Dit boek van Kevin Carr is onlangs uitgebracht en laat met overzichtelijke afbeeldingen zien welke spieren we bij welke bewegingen trainen. Niet met geïsoleerde bewegingen, zoals een leg curl of leg extension, maar zoals bij een split squat, een lateral bound en een trap bar deadlift. Makkelijk te lezen voor coach én sporter.

Boek: “Coaching Rules”
Brendon Rearick is de andere helft van CFSC, welke hij samen met Kevin Carr runt. Kort geleden heeft ook Brendon zijn boek uitgebracht. In dit boek geeft hij gouden tips en regels over het succesvol coachen van cliënten. Absoluut een aanrader voor beginnende en ervaren coaches.
“Al deze informatie is goud waard, ik wou dat ik deze boeken jaren geleden had toen we begonnen met BredaSC.” – Coach Noël.